Насіння кабачків
Способи вирощування кабачків у відкритому
Посадка кабачків у відкритому грунті Глибина посадки залежить від розміру насіння, всередньому 2-3 див. Сходить насіння кабачків досить швидко. На п'ятий день після посадки при температурі 15-16 градусів ви вже можете побачити перші сходи. А при температурі 12-13 вони зійдуть на сьомий день. А враховуючи той факт, що рослини починають плодоносити на 40-60-ий день після сходів, можна сміливо сіяти кабачки насінням прямо в грунт. Звичайно можна і посадити розсаду, але ж в землю відразу простіше правда? Сіють кабачки, як тільки мине загроза весняних заморозків і прогріється грунт. Посадіть кабачок у кількох місцях по 1-2 рослині.
Нові сорти кабачків для вирощування
І тоді у Вас будуть своєрідні миниклумбы , що стане додатковим елементом вашого ландшафтного дизайну. Або посійте насіння на грядку в заздалегідь підготовлені лунки. Лунки на грядці роблять на відстані 70 см один від одного. У підготовлену лунку на глибину 2-3 см кидають по дві насінини. При вирощуванні у відкритому грунті відстань між насінням 5 див. Якщо зійдуть обидва насіння, одна рослина видаляють. Після посіву грядку накривають покривним матеріалом і відкривають, коли мине загроза заморозків. Для вирощування ранніх плодів посів можна проводити з 1 травня. Щоб отримати плоди для зимового зберігання сіяти кабачки потрібно з 01 по 10 червня. Вибираючи місце, де будуть рости кабачки, не забувайте, що рослина світлолюбна. А значить грядка повинна знаходиться в добре освітленому місці.
Догляд за кабачками як і за будь-яким іншим рослиною, полягає в поливі, підгодівлі, прополці бур'янів, розпушуванні грунту. При вирощуванні кабачків насінням у відкритому грунті не забудьте з появою перших сходів прорідити рослини. При розпушуванні грунту, боротьби з бур'янами, коли будемо проріджувати рослини, не забуваємо про особливості кореневої система гарбузових культур і робимо все акуратно, намагаючись не пошкодити коріння рослини. Як і всі гарбузові культури, кабачки стійкі до посухи. Поливати у відкритому грунті їх потрібно рідко, але рясно. Волога повинна проникати в грунт на глибину близько 40 см, де знаходяться всі основні сисні волоски кореневої системи рослини. Кабачок воліє в якості підгодівлі азот. Тому, як тільки мине загроза перших заморозків, його потрібно постійно підживлювати настоєм гною або бур'янів. А можна вирощувати кабачки в компостну купу, накривши при цьому плівкою. Рослина в такому місці буде розвиватися швидше
І додаткову підгодівлю і полив можна не робити. За винятком тривалої посухи. У цьому випадку полити кабачок все таки доведеться. Збирати кабачки треба поки вони молоденькі, якщо звичайно, ви не готуєте їх для зимового зберігання. У молодих плодів шкірка тонка, м'якоть більш ніжна. Вони смачніші, добре консервуються і маринуються. Від початку цвітіння до споживчої стиглості кабачка проходить 15-20 діб. Збирати кабачки потрібно через день. Не можна допускати їх переростка. Якщо не знімати регулярно плоди кабачка, це негативно позначитися на нових завязях і відповідно негативно позначиться на врожайності. Для зимового зберігання кабачки повинні повністю визріти на кущах. Шкірка у них повинна бути досить тверда. Кабачки, призначені для зберігання знімають разом з довгою плодоніжкою. Після збору, бажано, щоб плоди полежали кілька днів на сонці. Шкірка при цьому підсохне і затвердіє, що забезпечить кращу їх збереження. Зберігати кабачки краще в сухому провітрюваному підвалі. Підвішеними в сітках до стелі, або на полицях, устеленных соломою. Стикатися один з одним вони не повинні. У цукіні при зберіганні утворюється щільна шкірка, за рахунок чого цей сорт може добре зберігатися і квартирі. Їх потрібно поставити до зовнішньої стіни у вертикальному положенні.