Насіння кабачків
Способи вирощування кабачків у відкритому
Посадка кабачків у відкритому ґрунті Глибина посадки залежить від розміру насіння, усереднем 2-3 см. Уходять насіння кабачків досить швидко. На п'ятий день після саджання за температури 15-16 градусів ви вже можете побачити перші сходинки. А за температури 12-13 вони зійдуть на сьомий день. А з огляду на той факт, що рослини починають плодоносити на 40-60-й день після сходів, можна сміливо садити кабачки насінням прямо в ґрунт. Звичайно, можна й розсаду посадити, але ж у землю відразу простіше правда? Сіють кабачки, щойно мине загроза весняних заморозків і прогріється ґрунт. Посадіть кабачок у кількох місцях по 1-2 рослині.
Нові сорти кабачків для вирощування
І тоді у Вас вийдуть своєрідні мініклумби, що стане додатковим елементом вашого ландшафтного дизайну. Або посійте насіння на грядку в заздалегідь підготовлені лунки. Лунки на грядці роблять на відстані 70 см один від одного. У підготовлену лунку на глибину 2-3 см кидають по два насіння. При вирощування у відкритому ґрунті відстань між січечками 5 см. Якщо збереже обидва насіння, одну рослину видаляють. Після посіву грядку накривають покривним матеріалом і відкривають, коли минає загроза заморозків. Для вирощування ранніх плодів посів можна проводити з 1 травня. Щоб отримати плоди для зимового зберігання Сідати кабачки, потрібно з 01 по 10 червня. Вибираючи місце, де ростимуть кабачки, не забувайте, що рослина світлолюбна. А отже, грядка має бути в добре освітленому місці.
Догляд за кабелями, як і за будь-якою іншою рослиною, полягає в поливанні, підживленні, прополіруванні бур'янів, пухлості ґрунту. Під час вирощування кабачків насінням у відкритому ґрунті не забудьте з появою перших входів продідити рослини. Під час розпушування ґрунту, боротьби з бур'янами, коли будемо прорізувати рослини, не забуваємо про особливості кореневої системи гарбузових культур і робимо все акуратно, намагаючись не пошкодити коріння рослини. Як і всі гарбузові культури, кабачки стійкі до пожежі. Поливати у відкритому ґрунті їх потрібно рідко, але рясно. Волога має проникати в ґрунт на глибину приблизно 40 см, де містяться всі основні волоски кореневої системи рослини, що смоктають. Кабачок віддає перевагу як підживлення азоту. Тому, щойно мине загроза перших заморозків, його потрібно постійно підгодовувати настоєм гній або бур'янів. А можна вирощувати кабачки в компостну купу, накриваючи водночас плівкою. Рослина в такому місці розвиватиметься швидше
І додаткову підживлювальну та полив можна не робити. За винятком тривалої посушливи. У цьому разі полити кабачок все одно доведеться. Збирати кабачки треба, поки вони молодіжні, якщо, звісно, ви не готуєте їх для зимового зберігання. У молодих плодів шкірника тонка, м'якоть ніжніша. Вони смачніші, добре консервуються й маринуються. Від початку цвітіння до споживчої стиглості кабачка проходить 15-20 діб. Збирати кабачки потрібно через день. Не можна допускати їх переріст. Якщо не знімати регулярно плоди кабачка, це негативно позначитися на нових зав'язках і відповідно негативно позначиться на врожайності. Для зимового зберігання кабачки мають повністю визирнути на кущах. Шкірка в них має бути досить тверда. Кабачки, призначені для зберігання, знімають разом із довгою плодоножкою. Після збору, бажано, щоб плоди полежали кілька днів на сонці. Шкіра водночас підсохне та затвердіє, що забезпечить кращу їхню збережність. Зберігати кабачки краще в сухому провітрюваному підвалі. Підвішеними в сітках до стелі, або на полицях, вибілених соломою. Сприкати один з одним вони не мають. У цукіні під час зберігання утворюється щільна шкірка, завдяки чому цей сорт може добре зберігатися й квартирі. Їх потрібно поставити до зовнішньої стіни у вертикальному положенні.