Серед безлічі сортів і гібридів солодкого перцю є особливий різновид — Ратунда. городники часто називають ці округлі, як би розділені на часточки перці, гогошари. У міжнародній класифікації їх заведено називати «tomato pepper» — томатоподібний різновид перцю. Є багато сортів перцю Ратунда, вони відрізняються забарвленням: червоною або жовтою, формою та смаком.
Характеристика
Перець солодкий Ратунда полюбився овочеводам своєю чудовою врожайністю, щільною структурою, стійкістю до грибкових захворювань. Є багато сортів і гібридів перцю Ратунда, виведеного в атласі й Росії: Колобок, Віконт, Мерікор, Гогошар місцевий, Рубіновий 2, Солодка цукерка, Оленька, Рубінова солодкість, Ратунда ізраїльська та інші. У технічній зрілості Ратунда помітна яскравим темно-зеленим кольором, у біологічній — насиченим темно-червоним або яскравим жовтим, як Сонечко або Золотий Ювілей.
У багатьох сортів Ратюнди плоди схожі на мініатюрні гарбузи з чітко окресленими часточками, але є й різновиду з гладкими, округлими бочками. Особливою рисою стручків солодкого перцю Ратунда є те, що вони не витягнуті, а приплюслі. Рослина генерує до 12-15 стручків. З 1 квадратного метра збирають до 5 кг плодів.
Перець Ратунда, згідно з описом сортів, переважно дає плоди без гіркоти. Його особливістю є те, що він схильний до переопилення. Близькі посадки гіркого перцю обов'язково вразяться на смаку будь-якого сорту Ратюнди, як, втім, і більшості інших сортів солодкого перцю. Треба зазначити, що є сорти Ратюнди, яким гіркота притаманна. Але м'якоть плодів солодка, пекучими бувають лише камерні перегородки. Тоді й виходить напівгострий смак плодів Ратюнди.
- Ціна: 36 ₴