Томат Искорка знайомий мені давно, ще з тієї пори, коли я вирощувала помідори у відкритому ґрунті, під плівкою. Уже тоді я святкувала гарний смак його плодів. Мені вони сподобалися набагато більше, ніж помідори Білий налив, Сібірський швидкосстиглий...
І ось лінче я вирішила виростити Іскорку у теплиці, тобто в набагато кращі умови, ніж у відкритому ґрунті Северо — Заходу.
Першого травня частина розсади томатів була висаджена в теплицю, серед них і дві рослини сорту Искорка, попри те, що вони були молодшими за інших на два тижні.
Искорка чудово приготувалася на новому місці, зацвела й одна з перших потішила плодами.
У відкритому ґрунті це низькорослі томати: 50-60 см, у захищеному вище — 85 см. Плодоносити починають приблизно через три місяці після появи виходів. Помідори яскраво-червоного кольору, зі щільною шкіркою, без ребристості, овальні. Створюють дружно, у пензлі 5-6 плодів по 70-80 г, Смачні, підходять і для салатів, і для консервування.